Här är vårt nya konstverk

Nu har vi äntligen kommit långt med vår kommande utställning och vi har också dragit upp planer för ett nytt konstverk som en ännu icke namngiven konstnär (det kommer att bli en häftig överraskning!) ska börja arbeta med.

Efter en omröstning i vår Twitch-kanal så har vi kommit fram till ett resultat kring vad konstverket ska heta och vad det ska tillverkas av. Och nu vill ni förstås veta vad resultatet har blivit… Och det kommer här.

Konstverket ska heta ”H3N” och det kommer att tillverkas av just tre stycken längre rör som kommer att bockas och anpassas för att visa upp det konstnären vill förmedla. Exakt hur det kommer att se ut får ni se på själva utställningen när konstverket invigs, men det kommer på något sätt att föreställa en transperson, så mycket kan vi avslöja redan nu.

Namnet är förstås en ordlek på ”hen” och betyder en person som varken är en kvinna eller en man. Det är precis så många transpersoner ofta känner, även om man har en könsidentitet så behöver inte den vara så tydligt utpräglad.

Siffran tre i namnet syftar på detsamma, nämligen ett tredje kön. Många transpersoner känner sig som bekant inte bekväma med de traditionella könsrollerna och det vill vi lyfta fram i konstverket.

Vi vill också rikta ett särskilt tack till en rörmokare örebro som kommer att skänka rören som konstverket kommer att byggas av. Utan sådana generösa gåvor hade det varit svårt för oss att bedriva verksamheten som vi gör, så vi vill rikta ett stort tack till alla våra sponsorer som hjälper oss med allt från att betala räkningarna till att skänka material.

Exakt när konstverket kommer att stå färdigt kan vi inte avslöja ännu men mer information om det kommer längre fram här på vår hemsida samt i alla våra sociala media-kanaler. Glöm inte att följa oss där. Vi finns på Instagram, Facebook, Twitter och Twitch!

Leave a Comment