NOMINERADE TILL QX GALAN !

2017 var ett spännande jobb år för mig. Jag debuterade som regissör på Strindbergs intima teater i Stockholm med Kung Kristina Alexander.
Detta var teaterchefen Ture Rangström sista uppsättning på August alldeles egna teater där Strindberg själv satte upp Drottning Kristina 1908.
Drygt hundra år senare var det äntligen dags för Drottningen att bli kung. På exakt samma scen. Tack Ture Rangström och Katharina Lind för ni såg min passion för denna regent.

Aleksa Lundberg och jag började jobba ihop och det slog gnistor i vår combo. Vi reste till Rom skrev manus och jag filmade Aleksa gåendes naken i Roms gränder. Vi gjorde allt för att komma Kung Kristina nära. Och det gjorde vi.
Regi assistent/dramaturg Tuva Rahmberg var en klippa.
Ljus designen Jonatan Winbo slet för att få samma ljus som mina bilder. Fredrik Arsæus Nauckhoff gjorde en fantastikt ljud bild. Ulrika Van Geldergjorde de vackraste kläder. Minna Wallin gjorde den fräckaste affischen och program. Alla filmade statister som visades på scen var personer med transerfarenhet. Tack för er tid och kamp!

Nu är Kung Kristina Aleksander nominerad till QX galan för bästa scenupplevelse. Jag skulle bli så jätte glad om ni vill och har tid att gå in och rösta. Sen som på grädde på moset är Aleksa Lundberg också nominerad till Årets Transperson.

Klicka på länken nedan och gå in och rösta, tusen tack !

https://www.qx.se/…/och-de-nominerade-till-qx-gaygala-2018…/